Fotografering för hemsidan

Rosa blommor

Redan tidigt i planeringen visste jag att jag ville att den nya hemsidan skulle ha mycket bilder. Eftersom bilderna skulle vara själva ryggraden i hemsidan var det såklart av största vikt att de också blev riktigt bra. Vi anlitade därför en fotograf här i Borås som skulle fota de imagebilder som används på hemsidan.

Jag planerade för fyra olika teman där de omkringliggande blommorna skulle harmoniera med trycksakerna. För att välja ut blommor vände jag mig till en blomsterhandel som hjälpte mig att hitta sorter som gör sig bra på bild och som matchade de teman jag hade. Några dagar senare möttes vi; jag, fotografen, min kollega Kjell, Robert som byggt hemsidan och hans assistent, tidigt på morgonen på ett café i stan för att fota. Jag hade med mig famnen full av blommor av olika slag, mossa, kottar, trycksaker och annat ”bra att ha”. Vi tog upp ett helt rum och det var tur att det just den dagen var ganska lugnt på cafét. Tack vare att fotografen var grym och planeringen var bra så var vi klara redan efter knappt en och en halv timme.

Produktbilderna är fotade av mig här på kontoret i en egenbyggd ljuslåda.

Bilderna ser du överallt på hemsidan och jag är väldigt nöjd med resultatet!

Emelie Dahlbacka, marknadschef

Blommor
Mycket blommor blev det; 30 röda rosor bland annat.
Platskrävande
Bara en liten del av allt material vi hade med oss.
Rosa tema
Fotografen stod på en stol för att få till rätt vinkel.
Skogstema
Mossa, kottar och grankvistar ger en känsla av skog.
Produktfotografering
Jag byggde en egen ljuslåda för att fota produktbilder.